Élménykonyha 2 –Modern hagyományaink aloldal_cim_alatti

Címkék

Folyóirat

Leírás

SÜTÉS -FŐZÉS KICSIT MÁSKÉPP......................................................................................5 

Nyílt lángon (tűzön)...........................................................................................5 

Parázson, parázsban................................................................................................5 

Kemencében....................................................................................................6 

Gázon.................................................................................................7 

HAZAI ÍZEK -RECEPTEK.........................................................................8 

Köleses bojtárfazék [Nagymegyer]................................................................8 

Krumplis pogácsa [Nagymegyer]...............................................................9 

Hájas vagy krafli [Felsőszeli].........................................................................9 

Pampuska [Palóc]................................................................................................10 

Zsámiska –Kukoricazsámiska [Kassa].....................................................11 

Mama kalács [Gúta]..............................................................................11 

Paprikás kattancs –gútai paprikás kalács.................................................................12 

Tejfölös lapított...........................................................................................................13 

Bodak –kakaós kalács................................................................................................13 

KÁVÉ-SZÜNET.........................................................................................15 

Kotyogós kávé –SeTa kávé...................................................................15 

Főzött (török) kávé / ST kávé.............................................................16 

LEVESEK..................................................................................17 

A levesek királynője –marhahúsleves....................................................17 

Savanyú krumplileves [Gúta]..................................................20 Tejleves................................................................................................21 

Palóc leves...................................................................................................21 REGGELI..................................................................................22 

Tojáslepények (omlettek).................................................................22 

KEMENCÉS ÉTELEK..........................................................................24 

Marhahúsleves Maci módra -kemencében főtt...................................24 

Házi kenyér „öreg tésztával”..........................................................25 

Kemencés töltött káposzta (SETA Élménykonyha 2018)....................26 

Kemencés káposzta cserkész módra..........................................................31 

TEADÉLUTÁN....................................................................................34 

Teafőzés...........................................................................34 

Hideg tea.....................................................................................................................34 

Teakoktél (puncs).......................................................................................................34 

Csája............................................................................................................................35

Csipkebogyótea...........................................................................................................35

Citromos keksz teához...............................................................................35 

HAGYOMÁNYOS ÍZEK........................................................................................36 

Hurkakészítés.............................................................................................................36 

Tüdős és májas hurka vegyesen.................................................................................36 

Tardoskeddi hurka.....................................................................................................36 

Kolbászkészítés......................................................................................... 

Tardoskeddi kalbász.....................................................................................37 

MODERN KONYHA -KOKTÉLOK...................................................................................38 

Virgin colada.........................................................................................................38 

Sherley Tample..........................................................................................38 

Virgin Sex on The Beach...............................................................................38

 

Akik eddig megköszönték:

Ha elakadtál vagy segítségre lenne szükséged:

it-fejlesztes@cserkesz.hu